DE BONTE BOETE BELAEVING

Het gezelligste buitenevenement op vastelaoveszadderdig in hartje Peel en Maas

BBB 2017

Met 9 vastelaovesgekken ontstond het idee om buiten een feestje te gaan vieren. Na 124 namen bedacht te hebben voor het evenement, wisten de mannen het zeker: De Bonte Boete Belaeving!

Een evenement voor jong en oud, waar heel Peel en Maas met elkaar wordt verbonden. Een podium bieden aan artiesten uit ons eigen Peel en Maas, aangevuld met enkele vastelaovendartiesten. Feest op vasteloaveszadderdig!
En dat was de eerste editie. Met meer dan 700 vierder was de eerste editie super gezellig. De mascotte (BoBBo) kreeg een gezicht en hij werd levensgroot nagemaakt door Hen Kempen. Onze kindervriend is sindsdien niet meer weg te denken uit Peel en Maas.

Met meer dan 100 vrijwilligers keken we terug op een meer dan geslaagde eerste editie van de Bonte Boete Belaeving.

 

BBB 2018

Met een ander podium, indeling en met meer aandacht voor sanitair wilden we de toon zetten voor een nieuwe editie van de BBB. We rekenden op meer bezoekers, maar een verdubbeling hadden we niet verwacht. 

Nog meer feestvierders wisten het plein voor het huis van de gemeente te vinden. Zelfs de brandweer mocht even op bezoek komen om ons te voorzien van het nodige water om de wc’s te kunnen spoelen. 

Het was met meer dan 1400 feestvierders echt een feest waar Peel en Maas trots op mocht zijn.  

BBB 2019

Na een succes als vorig jaar durfden we alleen maar te hopen op meer feestvierders. Die kwamen er! Met meer dan 3000 vastelaovesvierders kleurde Peel en Maas rood, geel en groen.

Een buhne met een uitloop, een uitgebreide kinjerhook, meer barren (zoals iedere editie overigens) en meer keuze uit een lekkere snack. Dat waren de plannen voor 2019 en ze pakten weer goed uit, nee jullie waren weer fantastisch! 

Een overvol plein met een te gekke sfeer, wat hebben jullie een feestje gebouwd. We mochten zeker spreken van een vastelaovesevenement en naast Venlo, Heythuysen en Roermond is Panningen ook de plek om vastelaovend te vieren op zaterdag!

BBB 2020

Een andere pleinindeling, meer tappunten, meer bonnenkassa’s en alles net wat beter. De BBB is uitgegroeid tot een heus evenement, waar naast vastelaovend en feest goed gekeken moet worden naar veiligheid. Het terrein is netjes afgezet en we hebben met jullie een te gek feest gevierd, met meer dan 4500!! feestvierders. 

Waar we ooit mee zijn gestart: een feest van en voor Peel en Maas, staat nog steeds zo stevig als een huis. Zonder al die vrijwilligers en mensen die er alles aan doen om de BBB mogelijk te maken, was het nooit zo’n succes geworden. Op naar een volgende editie, waar we jullie weer proberen te verrassen.

 

Géén BBB 2021 

Al onze mooie plannen gaan de koelkast in en op de achtergrond waren we bezig om er weer een grandioze editie van te maken. Met artiesten uit Peel en Maas en wat ludieke acties om de bezoeker weer wat te verrassen, dat was ons plan. We gaan hoe dan ook in deze tijd de verbinding zoeken met ons rood, geel en groen hart. Iets gaan we doen om elkaar te ontmoeten, ook al is dat niet fysiek. 

 

Vastelaovend samen, blijf gezond! 

SPONSOREN

Zonder onze trouwe sponsoren was er geen Bonte Boete Belaeving. Wij zijn erg trots op onze vrijwilligers en sponsoren!

BBBLOG

Volg ons laatste nieuws

BBBreaking news!

BBBreaking news!

#BBBekendmaking nieuwtjes BBB2020 🎉🎉 Wist je dat we dit jaar een nieuwe pleinindeling hebben? 👨‍👩‍👦‍👦Voor de allerkleinste BBBezoekers hebben we springkussens, een mobiele speelwagen en grote...

Vrijwilligers

Vrijwilligers

De Bonte Boete Belaeving zoekt nog steeds vrijwilligers die voor een leuke vergoeding op het leukste feest van Peel en Maas willen werken. Samen maken we het weer fantastisch op vastelaoveszadderdig 22 februari!  

BBB2020

BBB2020

Ook dit jaar weer veel vasteloavesspektakel op het plein bij het Huis van de Gemeente in Panningen. Met hoofdacts als Spik&Span, Hoondervel, Bjorn&Mieke en natuurlijk onze trots uit Peel en Maas: De Breurkes!  Dit jaar is Sjloetingstied weer van de partij en...